Emballage i en grøn virksomhed​

Det er nemt og hurtigt at handle på nettet. Og vi gør hvad vi kan for at emballagen ikke skal svine mere end højst nødvendigt.

For vi tænker meget over alt, hvad vi gør i hverdagen her i biksen. Derfor genbruger vi alt, hvad vi kan.

Majsfyld

Til glas og flydende væsker, som skal passes ekstra på, bruger vi majsfyld.    

Det ligner storypor, men er rent faktisk bare majschips, som du kan opløse i vand, når du får det eller komme det direkte i komposten.     

MEN har du børn, så kan du altså også bruge dem som sjov underholdning.    
Hvis de fugtes lidt med en klud, kan de nemlig sættes sammen og laves til små dyr, blomster eller hvad I nu kan finde på.     

Derefter kan de males med vandfarver eller tusser ovenpå. 

Pap fra makulatoren

Til at fylde det sidste af kasserne op med bruger vi også fyld af flænset pap.   
Vi får nemlig ofte varer i meget store kasser, som vi ikke kan bruge igen. Men for at de ikke skal gå til spilde, flænser vi dem om i en papmakulator og bruger dem så til fyld.    
Og på den måde har vi stort set ikke noget spild. 

Den cirkulære emballage

Kender du RE-ZIP?  
Det er den emballage som cirkulerer og som kan bruges igen og igen. 

Den koster 15 kr. Og så er meningen, at du skal returnere den til RE-ZIP. Du finder det nærmeste returpunkt i RE-ZIP-app’en.   
Som tak får du en rabatkode til vores shop, som du kan bruge næste gang du handler.

Derefter får RE-ZIP den retur, rengør den for klister osv. og sender den videre til os. Og på den måde er emballagen hele tiden i omløb. 

Og måske tænker du, at det da virkelig ikke kan være godt for klimaet med alt det transport. Men faktisk så er det altså langt bedre end at vi køber en ny papkasse. For produktionen af en ny papkasse, transporten af den både som råmateriale og som færdigt produkt og med alt hvad der er i det at producere den, er langt mere klimabelastende end returneringen af din RE-ZIP. 

Engangsprodukter er som udgangspunkt aldrig en god løsning – heller ikke når det kommer til emballage. Faktisk reducerer en RE-ZIP emballage CO2 aftrykket med op til 80%

Læs meget mere om RE-ZIP her

Genbrug af papkasser og andet

Og endeligt, så er der jo selvfølgelig også genbrug af alle de papkasser, som vi modtager varer i. De kommer nemlig også i små udgaver. Dem bruger vi igen, så de kan få et lidt længere liv. Derudover så får vi også masser af papkasser fra familie, venner og kunder, der kommer forbi. De fleste ved godt, at vi er taknemmelige for alle de kasser, vi kan få.

Når vi bruger dem, stempler vi med ‘Jeg er grim’-stemplet. I håbet om forståelse for at de bliver brugt igen. Forståelsen får vi heldigvis altid.

Vi får jo leveret en masse varer hertil og engang imellem er de pakket i f.eks. bobleplast. I stedet for blot at køre det på genbrugspladsen, har vi valgt også at genbruge det. I vores øjne giver det god mening at genbruge, når det nu er produceret. Men vi køber det ikke selv og vil altid gøre dig opmærksom på, at det er genbrugsplast, der i så fald er i din pakke. Måske kan du også bruge det til at pakke ind i og på den måde får vi om ikke andet sørget for, at det ikke er produceret forgæves. Det er også bæredygtighed.

Og meget mere …

Vi prioriterer også at købe brugt, når vi køber noget til lageret eller kontoret. For der findes så meget godt derude i virkelig god kvalitet. Så alle vores kontormøbler, computere, lagerreoler osv. har vi købt brugt.

Og så støtter vi nogle gode grønne sager. F.eks. støtter vi Danmarks naturfredningsforening hver eneste måned og har gjort det siden vi startede.

Ingen kan gøre alt – men alle kan gøre noget.