Alle kan tage vare på havet
Den globale plastikproduktion stiger eksponentielt, og hvert år ender cirka otte millioner tons plastik i havet, vurderede forskere i tidsskriftet Science i 2015[1].
Plastik er ikke nedbrydeligt i naturen, og store mængder af plastik ophobes derfor blandt andet i havet, hvor det ødelægger havets økosystem og marineliv.
Mængden af plastik, som hvert år ender i verdenshavene, kan være svært at forholde sig til, men en ting er sikkert, og det er, at vi må tage et standpunkt og ændre vores vaner og finde nye holdbare løsninger for at undgå, at dette problem fortsætter.
En stor kilde til havforurening er engangsplast. Engangsplast dækker over produkter som plastikservice, plastiskposer og plastikflasker. Det er produkter som anvendes i meget kort tid, og oftest når vi er på farten. De smides oftest bort i naturen og kan ende i havet, hvor de kan tage op til flere hundrede år om at blive nedbrudt. De har dermed en meget kort nytteværdi og en meget høj forureningsværdi.
Det er derfor på tide at finde på nye løsninger og lære os selv nye vaner.
BYO (BRING YOUR OWN) er en måde af nedsætte forbruget af engangsplastik. Sammen med Økofamilien viser Nordic Ocean Watch Denmark gode alternativer til engangsplasten, når du er på farten. Produkterne, som er nøje udvalgt af Økofamilien, er bæredygtige produkter, hvis fremstilling og indhold skaber glæde og grøn samvittighed.