Lav selv din Body Butter
Hjemmelavet hudpleje er en helt fantastisk aktivitet, som jeg værdsætter lige så højt som at lave hjemmelavet mad:-)
For det er nemlig ganske enkelt at lave din hudpleje selv, og så har du i øvrigt fuld kontrol over, hvad der kommer i dine hudplejeprodukter.
Her på shoppen finder du en hel masse ingredienser til at lave din egen hudpleje.
Og i dag vil jeg vise og forklare hvor enkelt det er, at lave din egen Body Butter.
Hvad er Body Butter?
En Body Butter er en kraftigt fugtgivende creme til din hud. Body Butter passer enormt godt til os der bor her i det kolde nord, for vores hud udtørres ret ekstremt – især i de kolde vintermåneder.
Og bruger du da en body lotion, hvis hovedingrediens er vand, så tilfører du ofte ikke huden nok fedtstof til, at den kan bevare sin elasticitet og undgå at tørre ud.
En Body Butter er til gengæld smækfyld med gode og sunde fedtstoffer, der trænger ind i din hud og sikrer, at den kan modstå kulden eller temperaturforskelle.
Jeg bruger min Body Butter til hele kroppen og især til mine hænder i de kolde vintermåneder.
Opskrift på hjemmelavet Body Butter
Men hvordan gør man så?
Du anskaffer dig de ingredienser, som du ønsker skal fylde din Body Butter. Min opskrift lyder sådan her:
- 75 gr. Sheasmør
- 50 gr. Mango smør eller 50 gr. Kakaosmør
- 100 ml. jojobaolie, mandelolie eller en god olivenolie. Men jojobaolien fedter aller mindst.
De forskellige smørprodukter kan du variere lige som du synes.
Du behøver ikke alle 3 forskellige slags. Dog synes jeg ikke at Sheasmør kan undværes helt.
Og forholdet mellem smørprodukterne og de lidt mere flydende olier skal også helst bibeholdes nogenlunde.
Kakaosmør kan du undlade hvis ikke du er så meget til duften af denne (den dufter lidt chokolade-agtigt).
Jeg er er dog rigtig glad for kombinationen af de tre smørprodukter her – det er favoritten herhjemme.
Du kan sagtens halvere denne opskrift for en mindre portion.
DIY Body Butter
Start med at smelte de faste smørprodukter i vandbad. Sørg for at smelte stille og roligt op og tag meget gerne skålen af varmen lige inden det sidste er smeltet helt. Det vil smelte sammen på eftervarmen.
Det er nemlig rigtig vigtigt at holde temperaturerne så lav som muligt, så alle de gode vitaminer bibeholdes.
Så snart du har smeltet færdigt, blandes jojoba, mandel- eller olivenolie sammen med de resterende ingredienser, og hele molevitten stilles på køl.
Tag skålen ud af køleskabet efter ca. 3 timer og pisk alle ingredienser op i ca. 5 minutter – eller til produktet er blevet sådan lidt flødeskumsagtigt.
Og Voila! Body Butter Done!
Nu skal det bare fyldes på glas. Brug enten en spatel eller en sprøjtepose.
Opbevar din Body Butter køligt. Den kan smelte, hvis den bliver meget varmere end 23-25 grader. Holdbarheden er ca. et halvt år. Den vil harske, når den ikke længere er god, så på den måde kan du også fornemme, hvornår det er slut, hvis ikke du får brugt det hele op inden.
Rigtig god fornøjelse.