1-2 dages levering
Gratis fragt til GLS pakkeshop ved køb over 449 kr.
Vi støtter Plant et Træ

Sådan laver du bokashi kompost

  1. Klargør beholderen
    Sørg for at si og tappehane er korrekt monteret i bunden, og at låget lukker helt tæt.
  2. Tilføj grønt affald og bokashi klid
    Læg et lag organisk affald i spanden og drys derefter en passende mængde bokashi klid over laget.
  3. Pres affaldet sammen
    Brug stemplet eller lignende for at trykke komposten sammen og fjerne luftlommer, så mikroorganismerne kan arbejde optimalt.
  4. Gentag lag-på-lag
    Fortsæt med at tilføje nye lag af grønt affald og drys klid ovenpå. Pres affaldet hver gang.
  5. Luk låget tæt
    Hver gang du er færdig med at tilføje mad eller grønt affald, skal låget lukkes helt for at skabe en anaerob (iltfri) proces.
  6. Tap væsken regelmæssigt
    Fermenteringsvæsken (også kaldet ”bokashi juice”) skal tappes via hanen cirka hver eller hver anden dag.
    Fortynd væsken 1:200 med vand til gødning, eller hæld den ufortyndet i afløbet for at rense rør.
  7. Lad affaldet fermentere
    Når Bokashi Organko er fyldt op, skal du lade den stå i ca. 2 uger, mens affaldet fermenterer. Når de 2 uger er gået, kan du grave det ned i jorden, tilføje i kompost bunken eller tilføje i dine store potteplanter, hvor det hurtigt vil omdannes til næringsrig kompost.