Sådan laver du bokashi kompost
- Klargør beholderen
Sørg for at si og tappehane er korrekt monteret i bunden, og at låget lukker helt tæt. - Tilføj grønt affald og bokashi klid
Læg et lag organisk affald i spanden og drys derefter en passende mængde bokashi klid over laget. - Pres affaldet sammen
Brug stemplet eller lignende for at trykke komposten sammen og fjerne luftlommer, så mikroorganismerne kan arbejde optimalt. - Gentag lag-på-lag
Fortsæt med at tilføje nye lag af grønt affald og drys klid ovenpå. Pres affaldet hver gang. - Luk låget tæt
Hver gang du er færdig med at tilføje mad eller grønt affald, skal låget lukkes helt for at skabe en anaerob (iltfri) proces. - Tap væsken regelmæssigt
Fermenteringsvæsken (også kaldet ”bokashi juice”) skal tappes via hanen cirka hver eller hver anden dag.
Fortynd væsken 1:200 med vand til gødning, eller hæld den ufortyndet i afløbet for at rense rør. - Lad affaldet fermentere
Når Bokashi Organko er fyldt op, skal du lade den stå i ca. 2 uger, mens affaldet fermenterer. Når de 2 uger er gået, kan du grave det ned i jorden, tilføje i kompost bunken eller tilføje i dine store potteplanter, hvor det hurtigt vil omdannes til næringsrig kompost.